Saturday, 2 April 2016

Pindah?

Assalamualaikum.

pernah rasa macam nak move on tak? pernah rasa macam nak cari pengalaman baru tak? pernah rasa nak start over tak? 

well, sekarang ni aku rasa macamtu. bukan sebab kawan lain pindah (maybe ade la juga). tak. aku cuma jeles dengan dorang. kenapa diorg dapat aku tak? maybe sebab rezeki dia, rezeki dia lah. bukan rezeki aku. tapi ...

aku nak usaha. aku nak cari sekolah baru. aku nak masuk asrama. aku nak try. aku nak semangat. aku nak something yang boleh push aku. aku nak bertambah rajin. aku nak praktis ibadat sunnah secara istiqomah macam adik beradik aku. asma dan adlin. dorang sekolah asrama. mashaAllah, perangai makin baik. 

aku bila lagi T-T 

aku tahu, maybe aku stay sini , ada hikmah dia. wallahu'alam. tapi ...

aku hampir hilang semangat. tak tahu kenapa. aku taknak sekolah sini dah. aku tak boleh bayangkan cemana nanti aku sahabat lillah sebelah aku tu pergi. tak sanggup. aku nak pindah. biarlah aku yang pergi sekali dengan mereka. biarlah aku pergi juga, daripada tahan je rasa sedih bila takde dorang. at least kalau aku pindah, diorg yang kehilangan aku. aku taknak kehilangan dorang. aku tak sanggup nak merasa. 

last sekali, aku nak pupuk sikap berdikari. sekarang ni, ya allah. malas namatey. aku rasa, kalau aku tak belajar dari sekarang, masuk u nanti susah. please...

i want to transfer school :'( 

but it's too late ... 


Thursday, 17 March 2016

idk

hey, assalamualaikum. i know i haven't posted in a while, bcs im busy af (AstarghFirullah) 😂

masih tak caye do tahun ni dah form 4. aku rasa cam bebudak lagi.. haha . semua subjek tahun ni susah gila !! but my sis cakap, awal tahun memang rasa macamtu. sebab benda baru kan. tahun ni i amek arab pio sains. ada 11 subjek kot (?) jap meh sini nak senaraikan ;


  • bm
  • bi
  • ba tinggi
  • syariah islamiah
  • quran sunnah
  • sejarah
  • math moden
  • add math
  • biologi
  • fizik
  • kimia
  • kkq
well, kkq tak termasuk ah tahun ni. but spm mmg ade pekse kkq. homagasshhh! stress dia kan, you have no idea. kalau sehari tu takde hw, tak sah au. ala, biasa la tu. tapi en, tahun ni, sikap malas tu makin membuak dalam diri T-T huehue.

btw, i just finished the ujian bulan mac a week ago. baru dpt dua result. kinda dissapointed sebab ramai lgi dapat result lagi tinggi hahahahaha. but i mmg camtu. ujian tak buat leklok, tapi pertengahan dgn akhir tahun, insyaAllah akan score and pecut gegila ah. like tahun lepas dan dua tahun sebelumnya haha. takpe la, yang penting , fighting dan usaha selalu kena ada. jangan lupa doa, and tawakkal. 

mak mata, my result bergantung pd kerajinan untuk study >.< betul la kot lol.

k ah byee